Veelgestelde vragen over shortlease

Op deze pagina vindt u alle veelgestelde vragen en antwoorden over shortlease, bijtelling, de procedures van NAD Lease en praktische vragen en antwoorden. Bij NAD Lease komen geregeld vragen binnen en deze zullen wij ook plaatsen op deze veelgestelde vragen pagina. Wij hebben geprobeerd zo uitgebreid mogelijk alles te behandelen maar het kan mogelijk zijn dat er nog steeds vragen zijn. Hebt u nog vragen en staat uw vraag er niet bij? Stel uw vraag per mail, stuur een whatsapp of neem telefonisch contact met ons op.   

Shortlease

Shortlease is een leaseovereenkomst voor een korte periode. Met een shortleasecontract hoeft u geen langdurige- of grote investering te doen. Doordat u uw shortlease contract op ieder willekeurig moment kunt opzeggen, kunt u uw wagenpark precies afstemmen op uw mobiliteitsbehoefte. Shortlease is ideaal voor ondernemers die een auto nodig hebben voor extra personeel of ZZP’ers die voor een tijdelijke opdracht een auto nodig hebben. Er kan dan snel een auto geregeld worden, zodat ze snel op weg kunnen. Heeft u de auto niet meer nodig? Dan kunt u deze gemakkelijk afmelden bij ons en wordt er eventueel een retourtransport ingepland.

NAD Lease is gespecialiseerd in shortlease, dat wil zeggen: in leasecontracten voor een periode van 2 tot 24 maanden.

Kiest u voor shortlease via NAD Lease, dan bent u zeker van een uitgebreid leasepakket. Bij onze maandelijkse shortlease tarieven zijn de volgende zaken inbegrepen:

> 2000 KM-vrij p/mnd (meer KM-vrij is mogelijk tegen meerprijs, informeer naar de mogelijkheden)
> Wegenbelasting
> Allrisk verzekering
> Afschrijving
> Banden
> Reparatie
> Onderhoud
> Vervangend vervoer

U hoeft alleen nog maar te tanken of te laden. 
Indien gewenst kunnen we u bij NAD Lease ook voorzien  van een  brandstofpas en/of laadpas.

U kunt ervoor kiezen om de shortlease auto af te halen bij ons aflevercentrum in Purmerend, bij u op kantoor of gewoon thuis.

Onze verzekering voorziet in dekking voor landen binnen Europa. Voor (voormalig) Oost-Europese landen (incl PL/TSJ/SL/H/KR) kunnen afwijkende eigen risico’s gelden. Informeer naar de voorwaarden.

Gaat u met uw shortlease auto naar het buitenland? Dan adviseren wij u een goede reisverzekering en/of een Internationale Reis- en Kredietbrief (IRK) af te sluiten. 

LET OP: Het is verboden om met onze auto’s in de landen Turkije en Marokko te rijden.

Omdat we alleen nieuwe auto’s leasen is de kans dat je pech krijgt met je shortlease auto erg klein, maar we kunnen het natuurlijk niet uitsluiten. In het dashboardkastje van de auto vind je een map met alle papieren die je nodig hebt en met een telefoonnummer van onze pechservice.

Een shortlease is vaak gebonden aan een beperkt aantal kilometers. Kilometervrij huren bij NAD Lease, is dat mogelijk? Een vraag die wij vaak gesteld krijgen. Lees snel verder om er achter te komen!

Kilometervrij huren
We vallen maar gelijk met de deur in huis. Het is niet mogelijk om kilometervrij bij NAD Lease te leasen. Je krijgt bij ons 2000 km vrij per maand. Daarna betaal je de overeengekomen prijs per kilometer.

Waarom moet ik hier voor betalen?
Dat heeft met meerdere factoren te maken. Namelijk de looptijd, onderhoudskosten, rente en afschrijving van de auto. Dit wordt van te voren afgesproken met de dealer en daarop wordt onze shortlease prijs berekend. Stel nou dat de auto veel meer kilometers zou rijden dan afgesproken. Je hebt dan sneller last van bijvoorbeeld slijtage van de banden en dat moet betaald worden. Om deze kosten in te dekken betaal je een kilometervergoeding.

Kilometers en brandstof zijn toch hetzelfde?
Nee, zeker niet! Brandstof betaal je om van A naar B te kunnen rijden. Je betaalt voor de kilometers zoals hierboven uitgelegd. Dit zijn dus twee verschillende soorten kosten.

De bekeuring of beschikking wordt in 1e instantie naar ons gestuurd, omdat wij eigenaar zijn van de auto. Deze wordt dan door ons doorberekend met een verhoging van € 10,- administratiekosten.

Financieel

Op al onze auto’s geldt een borg van minimaal één maandtermijn. De borg wordt berekend aan de hand van een creditcheck. Wanneer u de auto komt ophalen dient de borg op onze vestiging meteen te worden voldaan. Wordt de auto bij u afgeleverd, dan dient de borg alvorens bij ons binnen te zijn. U kunt de borg overmaken op onze bankrekening of betalen middels de betaallink die wij naar u toegestuurd hebben in de mail.

Bij terugkomst van de auto op onze vestiging controleert een medewerker de auto op schade etc. Ook wordt er gekeken of er eventuele boetes binnen zijn gekomen. Mocht dat zo zijn dan wordt dat bedrag ingehouden en van de borg afgehaald. Hierover krijgt u ook bericht van ons. Het resterende bedrag van de borg wordt dan z.s.m. weer op uw rekening gestort.

Het eigen risico voor personenauto’s bedraagt €250,- (<24 jr. €700,-) per schadegeval.

Het eigen risico voor bedrijfswagens bedraagt €350,- (<24 jr. €700,-) per schadegeval.

Wanneer u een auto weer inlevert of wisselt nemen wij de auto in en maken wij voor u een eindfactuur. Op deze eindfactuur staan allerlei zaken waaronder de looptijd (in maanden en dagen), eventueel extra gereden kilometers, brandstofkosten, schade en overige kosten voor bijvoorbeeld een trekhaakmontage.

Wij merken dat met name de looptijd op de eindfactuur soms lastig te begrijpen is. Deze wordt dus weergegeven in maanden en dagen. Bij shortlease rekenen wij 1 maand = 30 dagen. Ons systeem berekend dit automatisch door op uw eindfactuur.

Voorbeeld: Stel u heeft een auto gehad van 1 Januari t/m 6 Maart.

  1. Dit zijn dan 65 kalenderdagen (31+28+6). Op uw eindfactuur staat dan looptijd = 2 maanden + 5 dagen. (Dus niet 2 maanden en 6 dagen!)
  2. Uw maandtermijn (o.b.v. 30 dagen) is €495,- excl. BTW, dan betaalt u dus totaal: €495,- / 30 dagen x 65 huurdagen = €1072,50 excl. BTW.
  3. Wanneer u iets meer gereden heeft dan het contract ziet u dit onder “overkilometers” op de eindfactuur terug. Bijv. 180 km. extra.
  4. Wanneer u de auto in Nederland door ons laat ophalen kost dit €65,- excl. BTW, dit ziet u ook op de eindfactuur terug.

Onze getoonde shortlease tarieven zijn exclusief BTW per maand.
De tarieven voor Privé shortlease zijn inclusief BTW per maand.

Uw shortlease contract wordt niet geregistreerd bij het BKR in Tiel.
Wel bekijkt onze acceptatie afdeling eerst het betreffende bedrijf en/of persoon en besluit dan of NAD Lease u als klant kan accepteren.